maanantai 3. toukokuuta 2010

Damages alkaa jälleen

Nyt kaikki laatusarjan pariin! Tänään alkaa Nelosella klo 22 Damages-sarjan toinen tuotantokausi. Ensimmäisen esittämisestä Suomen televisiossa on jo aikaa, joten hieman jouduin kelailemaan, mitä sarjassa tapahtui, mutta se oli selvää, että vaikutuksen se teki.

Damagesin ensimmäinen tuotantokausi oli kahden lakinaisen taistelu. Maankuulu Patty Hewes (Glenn Close) palkkasi lakitoimistoonsa nuoren Ellen Parsonsin (Rose Byrne), joka yksityiselämänsä puolella suunnitteli häitä. Mutta kohta oli kuolleena Ellenin sulhanen, ja Ellenkin joutui murhayrityksen kohteeksi. Patty tuntui olevan kieroakin kierompi nainen, sillä hänellä oli jotenkin sormensa pelissä kaikessa siinä, mitä tapahtui.

Ainakin ensimmäinen tuotantokausi kertoi tarinansa aikarakenteen rikkoen ja vaati siten keskittymistä. Toisaalta katsoja oli varmasti koko ajan varpaillaan ja halusi tietää, kuka oli minkäkin kauhuteon takana. Glenn Close on sarjassa todella herkullisessa roolissa ja epäilenpä, että Rose Byrnen Ellen Parsons ei tule lainkaan häviämään Patty Hewesille.

Suosittelen sarjan mukaan hyppäämistä, vaikka ensimmäinen tuotantokausi olisikin jäänyt näkemättä, sillä se oli kuitenkin jollain lailla oma kokonaisuutensa, ja uskon, että tarinaan on varsin helppo päästä sisälle nyt tuotantokausien vaihteessa.

2 kommenttia:

  1. Mä pidän Damagesista myös ja paljon. Otin boksille ekan jakson kun olin poissa maasta mutta nyt pääsen sitten heti vauhtiin. Loistava sarja joka on Suomessa jäänyt turhan vähälle huomiolle, se on laatua joka minuutti! Suomessa tosin katsotaan vain Salkkareita joten se siitä suomalaisten tv-mausta..

    VastaaPoista
  2. Nythän Nelonen mainosti sarjaa jo aika tehokkaasti ennen tämän uuden tuotantokauden alkamista, joten jospa se saisi hieman enemmän näkyvyyttä.

    Meilläkin on eilinen jakso boksissa, ja toive olisi, että tänä iltana ehtisi sitä katsastamaan. Saa nähdä, onko tuo kerronta toisella kaudella yhtä mukavan erilaista moniin muihin sarjoihin verrattuna.

    VastaaPoista