perjantai 13. marraskuuta 2009

Pinkki on kiva väri

Joskus nuorempana inhosin vaaleanpunaista – pidin sitä ällöttävänä lällyvärinä. Nyt olen muuttunut: pinkki ja vaaleanpunainen ovat minusta sööttejä. En käytä niitä kyllä vaatteissa, mutta pienissä esineissä ne ovat hauskoja tyttövärejä, joissa on jonkinlaista leikkimielisyyttä mukana. Esimerkiksi vaaleanpunainen Nintendo DS -pelikonsolini on mielestäni lähinnä ylisuloinen.

Ilta-Sanomista löytyi todellinen pinkin rakastaja: Johanna Marjomaa esittelee kotinsa, jonka on ihan kokonaan pinkki – ja sievä! Minusta on ihanaa, että joku tekee asiat noin omannäköisikseen ja viitsii nähdä vaivaa sen eteen, että pienetkin tavarat sopivat pinkkiin ympäristöönsä. Itse en ole niin tarkka siitä, miten tyylit ja tavarat sopivat kotona yhteen, mutta harkittu kokonaisuus viehättää tällaista esteetikkoa kuin minua aina kun mukana on sympaattisuutta – ja pinkki asunto on taatusti sympaattisempi kuin beigeä ja mustaa tai aina kauden muotivärejä (mitkähän nekin taas ovat?) käyttävä asunto.

Kaikkinensa pidän voimakkaista väreistä ja ehkä juuri siksi vaaleanpunainen on ollut inhokkini joskus. Sehän on maailman pliisuin väri. Siinä mielessä pinkki on kyllä parempi, sillä siinä on voimaa – ehkä se siten myös voimauttaa.


Kuvan tarjosi FreeDigitalPhotos.

2 kommenttia:

  1. Tuollainen vaatii kyllä aika paljon rohkeutta (ja tietty paljon rakkautta pinkkiin). Rohkeutta siinä mielessä, että moni varmasti kummastelee epätavanomaista sisustusratkaisua. Itse voisin aika pian kyllästyä värikylläisyyteen.

    VastaaPoista
  2. Niin kävisi varmaan minullekin, etten voisi valita yhtä väriä asuntooni, koska lopulta kyllästyisin en ehkä värikylläisyyteen mutta siihen, että värejä on vain yksi. Minä kun pidän niin monista väreistä.

    VastaaPoista