keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Björk muumeilee

Tekeillä on jälleen uusi muumielokuva, Muumipeikko ja punainen pyrstötähti. Hauskaa! Muumeja ei voi koskaan olla liikaa. Tosin epäilyttää, mihin tarinaan tämä elokuva perustuu, sillä yksi pyrstötähtijuttuhan on jo olemassa ja siitä on jo tehty piirretty elokuva. Mutta ilmeisesti Filmkompaniet tekee jotain uudenlaista, jos tarina on sama.Hauska yksityiskohta on se, että tuossa tulossa olevassa muumielokuvassa kuullaan Iltalehden mukaan Björkin musiikkia. Sehän on samalla hassulla tavallaan haahuilevaa kuin Muumilaakson elämäkin välillä on.


Kuva Bruce McAdam

Täytyy muuten tunnustaa, että mielestäni tuo Muumipeikko ja pyrstötähti ei ole läheskään kiintoisin muumikirja. Itse lapsena ajattelin, että Muumipapan seikkailut kirjoissa Muumipappa ja meri sekä Muumipapan urotyöt eivät olisi kovin kummoisia, mutta nyt aikuisena luettuani kirjat ihastuin niihin valtavasti. Ykkössuosikkini on kuitenkin Taikatalvi. Mikä siinä onkaan, että vaikken pidä kylmästä, talvi on niin kaunis ja houkutteleva, tunnelmallinen vuodenaika.

2 kommenttia:

  1. Taikatalvi on ihana, jännittävä ja tunnelmallinen. Ihan ykkönen minulle on kuitenkin vähän lyhyempi tarina Muumit ja suuri tuhotulva.

    VastaaPoista
  2. Itse en ole tuota tuhotulvatarinaa vielä lukenut, vaikka kirja minulla onkin. Kaikkinensa kaikki muumitarinat ovat tietenkin sympaattisen ihania. ;)

    VastaaPoista