keskiviikko 12. elokuuta 2009

Yksi käyttötapa keramiikkamukille

On se kovaa, ettei pääse Ranskan kansalaiseksi. Vähintään sitä pitää mennä Louvreen mukin kanssa riehumaan.Niin, joku nainen oli viskannut keramiikkamukin päin Mona Lisan näköä, kun oli saanut kuulla, ettei hänestä tullut ranskalaista. Aika typerää, koska…

1) Eihän se muki panssarilasista läpi mene.
2) Mona Lisa on oikeastaan ennemmin italialainen kuin ranskalainen, vaikka häntä on kai Ranskassakin maalattu, joten ranskalaisia kohtaan tuntemansa viha kannattaa suunnata muualle.
3) Muki on kerrassaan typerä esine tuollaiseen tarkoitukseen. Onhan sitä keksitty mädät kananmunat ja muut.
4) On ihan typerää vihata Mona Lisaa, vaikka hänen tyyneytensä saattaa jotakuta ärsyttääkin.
5) Ei kai kukaan tosissaan halua ranskalaiseksi?

Siis, älä koske taiteeseen, katso vain. Pelottavaa tässä on se, että monet korvaamattomat teokset eivät ole kestävien lasien takana – ja museoihin päästetään kaiken maailman taiteenvihaajatkin.

Nimimerkki ”Ei koskaan Mona Lisaa livenä nähnyt, joka tahtoisi hänet nähdä, koska pari muuta Da Vincin maalausta on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen”

3 kommenttia:

 1. Minä olen miettinyt, että pettyisikö sitä vain, kun sanovat Mona Lisankin olevan pikkuriikkisen pieni maalaus - vai vaikuttuisiko sitä kuitenkin teoksesta itsestään unohtaen kaiken sen saaman hehkutuksen.

  VastaaPoista
 2. Minä uskoisin, että maalaus tekisi vaikutuksen. Jotenkin en ole täysin sen lumoissa vielä, kun en ole nähnyt sitä muuten kuin kuvissa, mutta Da Vincissä on jokin... Olin aivan lumoutunut, kun kävin Milanossa katsomassa Pyhä ehtoollinen maalausta. Se oli ihan erilainen kuin valokuvissa ja sitä saattoi vain tuijottaa lumoutuneena. Samoin jäin National Galleryssa Lontoossa tuijottamaan saman tekijän Luolamadonnaa. Valokuva ei pysty kertomaan kaikkea, todellakaan. En silti usko, että Mona Lisasta tulisi suosikkini Da Vincin maalauksista, mutta pidän kyllä mahdollisena, että se aiheuttaisi samanlaisen lumoutumisen kuin nuo kaksi muuta maalausta - vaikka tuo hymyilevä nainen onkin jo ennestään niin tuttu kuva.

  VastaaPoista
 3. heips Ofelia !

  Mä kävin Louvressa (kauan, kauan sitten ;o)ja onnistuin pääsemään jopa näköetäisyydelle Mona Lisaa. Taulu on aika pieni ja lasivitriinissä ja ihmisiä ympärillä oli ruuhkaksi asti. Joten jäi vähän semmoinen petetyksi tulleen olo koko visiitistä. Ehkä odotukset oli liian kovat tms..? Kuvista ( joita on satoja tuhansia ;) saa ihan hyvän kuvan ML:sta...Itse henk. koht, en oikein tajua, mistä ML:n "kuuluisuus" johtuu, sanotaan että hymystä...no joo...mutta onhan noita muitakin upeita naismuotokuvia vaikka kuinka. IMHO ;o)
  ps. kiva kun poikkesit blogissani, tulin vastavierailulle ja täältähän löytyy ihan kivoja juttuja !

  VastaaPoista