maanantai 17. elokuuta 2009

Nightwish ritarilinnassa ja Joutsenkäärmeen surmaaja

Viime viikonloppuna koin kulttuuria. Olimme miehen kanssa Savonlinnan suunnalla, ja kävimme mm. Retretissä ja sen jälkeen Olavinlinnassa kuuntelemassa Nightwishia.

Retretin luolastot eivät petä koskaan, sen verran lumoava paikka esitellä taidetta ne ovat. Nyt löysin luolista itselleni uuden suosikkitaiteilijan, Kim Simonssonin, josta en ollut aiemmin kuullutkaan. Hänen teoksensa olivat keraamisia veistoksia, jotka esittivät manga-tyyppisiä hahmoja ajoittain melko karmaisevissakin tilanteissa. Tämä teos oli suosikkini: Joutsenkäärmeen surmaaja.Tyttö pitää käsissään joutsenkäärmeeltä katkaisemaansa lohikäärmeen päätä, ja maassa makaa päätön joutsenen ruumis. Olisin voinut katsella tätä luolaston pimeydessä ties kuinka pitkään.

Tässä on vielä Norsutyttö.Simonssonin teoksia näyttäisi olevan näytteillä Didrichsenin taidemuseossa 9. syyskuuta alkaen. Retretissä niitä on tämän kuun loppuun. Myös taiteilijan nettisivut tarjoavat suuren määrän kuvia hänen teoksistaan.

Sitten Nightwish. En ollut koskaan aiemmin käynyt Olavinlinnassa – ja pidän vanhoista linnoista kuin hullu puurosta – ja Nightwishinkin edellisestä näkemisestä oli kulunut reilu vuosi, joten aikamoista herkkua oli luvassa. Tajusivat vielä aloittaa 7 Days To The Wolves -biisillä, joka on yksi suurimmista suosikeistani. Mukavaa oli myös, että keikalla kuultiin Your Lips Are Still Red ja Escapist. Jäin kaipaamaan oikeastaan vain Slaying The Dreameria niistä vanhemmista kappaleista, joita Anette on keikoilla laulanut. Niin, ja olisi tietenkin ollut hienoa, jos hän olisi laulanut Kuolema tekee taiteilijan, sillä hän oli vetäissyt sen vain pari päivää aiemmin livenä toisessa tilaisuudessa. Aika hurjaa, eikä suomen ääntäminen ollut ollenkaan huonoa (YouTubesta löytyi).

Jotenkin tuntui, että Nightwish on tällä kertaa vihreä. Olkaa hyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti