maanantai 3. elokuuta 2009

Prahalaisia hautoja

Neljä päivää Prahassa on takana ja täytyy sanoa, että se on hyvin kaunis kaupunki. Ajattelin kuitenkin tehdä teemapostauksen hautausmaista, koska ne ovat usein valtavan kauniita nekin.

Ensimmäinen kuva on pieneltä juutalaiselta hautausmaalta, joka ei ole enää käytössä. Se sijaitsi aivan televisiotornin juurella eikä sinne päässyt kävelemään. Kuvan sai kuitenkin otettua aidan yli.Jonkin matkan päässä oli Olšanyn hautausmaa, jonka vanhempi osa oli todella tunnelmallinen, kuin jostain sadusta. Joka puolella kasvoi murattia ja osa haudoista oli aivan sen peitossa.Tässä on puolestaan patsas samalta hautausmaalta.Etsimme Olšanyn hautausmaalta Jan Palachin haudan. Hän teki vuonna 1969 parikymppisenä polttoitsemurhan, koska halusi näyttää, ettei pidä kommunistisesta hallinnosta.Aivan vieressä oli vielä kolmas hautausmaa, juutalainen. Sinne menimme nähdäksemme Franz Kafkan haudan.Myös juutalainen hautausmaa oli viehättävä, ei tosin minusta yhtä kaunis kuin Olšanyn hautausmaa. Tämä kuva hämää hieman: useimmat kujat evät olleet näin kauniita.

1 kommentti:

  1. Hei, Ofelia. Kuvasi osuivat minuun juuri tänään. Kaikki nuo junakuljetukset, kotoa hakemiset, piikkilangat - jostain syystä olen niitä minäkin viime aikoina ajatellut. Pidän siitä, että edellisen jutun kategorian nimi on "Maailman virheet". On se jotenkin todempi kuin ne maailman seitsemän ihmettä ovat.

    VastaaPoista