tiistai 19. toukokuuta 2009

Raataisinko parisuhteen eteen vai en?

”Suhteen eteen ei tarvitse tehdä töitä”, kirjoittaa jo vanhentunut Voi hyvin -lehti (2/09, se sama, josta luin innoissani Neitsyt Mariasta). Idea on siinä, että puolisko otetaan huomioon ilman kummempia ponnistuksia, ilman työltä tuntuvaa raadantaa.

Hmm. Olen kai uskonut siihen, että suhteen eteen nimenomaan pitää tehdä töitä, siihen, ettei hyvä parisuhde tule itsestään. Ongelmattomina aikoina kaikki voi mennä höyhenenkeveästi, eikä toisen huomioon ottaminen vaadi erityistä keskittymistä. Mutta vaikeina aikoina, kun vaikkapa omat ongelmat pyörivät mielessä tai puoliso on hautautuneena omiin kiireisiinsä tai ahdistuksiinsa, voi olla tarpeen miettiä välillä puolisoakin ja suhdetta ihan erityisesti.

Uskon, että joskus todella joutuu tekemään niska limassa töitä parisuhteen eteen. Miten sitä muuten selviäisi ajoista, jolloin parisuhde ei voi niin hyvin? Jos ei tehdä töitä, saadaan aikaan – jos oikein huonosti käy – ehkä aivan turha ero.

Totta on kuitenkin se, ettei parisuhde ole kovin hyvä, jos sen kasassa pysyminen vaatii koko ajan valtavasti työtä. Pohjimmiltaan hyvässä parisuhteessa toisen kanssa oleminen antaa voimia ja on jollain lailla vaivatonta. Ikävä vain, etteivät kaikki hoksaa, että väistämättä tulee niitä vähemmän vaivattomiakin aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti