maanantai 4. toukokuuta 2009

Ehkä televisiosta löytyy isä

Tosi-tv:ssä näköjään riittää ihmeteltävää. Iltasanomat kertoi tänään, että tuotantoyhtiö Susamuru – josta en muuten ole koskaan kuullut – aikoo ruotsalaista formaattia seuraten pistää pystyyn tosi-tv-ohjelman, jossa on tarkoitus saada nainen yhteen isäksi sopivan ja haluavan miehen kanssa. Tästä ja vain ja ainoastaan tästä on kyse, sillä ”pariskunnan” ei sitten tarvitse alkaa pariskunnaksi, lapsen hankkiminen yhdessä riittää.

Varmasti sellaisia ihmisiä on pilvin pimein, jotka haluavat nimenomaan lapsen, mutta eivät parisuhdetta. Ohjelman tarkoituksena lienee kuitenkin se – kaikesta päätellen – että sekä isä että äiti ovat lapsen elämässä mukana. Lapsen kasvattamisessa on siis otettava toinenkin aikuinen huomioon. Jos sen kestää, tässä on tilaisuus juuri niille, joilla on kova vauvakuume mutta jotka eivät halua sitoutua ainakaan eri sukupuolta olevaan ihmiseen.

Hmm. Jotenkin parinetsintäohjelmat vielä menevät – ainakin osa niistä – mutta tämä ihmetyttää. Vaikka olisi kuinka psykologi apuna, voiko lapselleen valita isän sillä periaatteella että lähtee valitsemaan nimenomaan lapselleen isää. Onko isäksi parhaiten sopiva mies juuri ohjelmassa olevan naisen lapselle paras isä – onhan siinä kuviossa se äitikin mukana? Jos lapselle valitsee isäksi jonkun, jonka kanssa ei ole parisuhteessa, on parasta tuntea tuo ihminen hyvin – paljon paremmin kuin mitä tosi-tv-ohjelmassa pystyy tutustumaan.

Luultavasti tv-ohjelman tekijät pitävät ideaalisena sitä, että ohjelmassa syntyneestä ”pariskunnasta” tulisi oikea pariskunta. Mutta entäs jos ei tule? Loppuuko tv-sarja onnellisesti siihen, kun ”paras” isä on valittu ja todetaan, että nyt vain lasta tekemään? Aika noloa sarjaa olisi siitä kovin jatkaakaan, koska ei minkään televisio-ohjelman sopimuspaperi voi sisältää sitä, että ohjelmaan valitun naisen on alettava lapsentekoon ohjelmassa valitsemansa miehen kanssa. Entä millaisella aikataululla asiaa seurattaisiin, jos sitä seurattaisiin? Entä jos raskaus ei alkaisikaan helposti?

No, katsotaan, kuinka paljon löytyy ihmisiä, jotka ovat julkisesti valmiita kailottamaan, että on kova vauvakuume ja että sen edestä laitetaan vaikka miehet kameran edessä paremmuusjärjestykseen. Ja kuinka paljon löytyy miehiä, jotka haluavat kilpailla siitä, kuka on – mukamas – maailman paras isä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti