tiistai 23. helmikuuta 2010

Rammmmm... stein

Nyt pitäisi sitten fiilistellä maanantaisen Rammsteinin keikan jälkitunnelmissa Provinssirockiin asti. Onnistunee siitä huolimatta, että kuumuus tai jokin sai pääni huimauskuntoon ja siksi en pystynyt nauttimaan keikasta aivan täysillä. No, Rammstein on kyllä yksinkertaisesti parasta, mitä on tarjolla.

On sinänsä hassua, että melkein kaikista bändeistä voidaan tehdä ns. halpakopio. Rammsteinia vaan on hieman vaikeaa kopioida, koska se on kaikkinensa niin massiivinen ja rautainen jokaiselta elementiltään. Kopioyritykset olisivat lähinnä naurettavaa piereskelyä. Eikä kovin monella riitä pokkaa pitää keikkaa ilman vaivaannuttavia spiikkejä, mutta Rammsteinin keikalla ei tarvitse kuunnella kuin loppukiitokset. Ihanaa, kun kukaan ei kysy, onko minulla hyvä meininki. Ihanaa, kun kukaan ei väännä typeriä vitsejä yleisön ryyppäämisestä.

Valoilla ja liekeillä luodut tunnelmat toimivat, vaikka yhden- jos toisenkinlaisia pyroja osasi odottaa. Rammsteinin show on häpeilemättömän tyylikäs. Ja sitä paitsi – hienon show’n lisäksi saa vielä hienoa musiikkiakin, jota ihan oikeasti voi kuunnella myös ilman tuota tulishow’ta. Amen.

2 kommenttia:

  1. Minä kyllä kuuntelen Rammsteinia mutta pienissä annoksissa, pari biisiä pumppaa aina hyvin mutta sitten riittää ;O) Uusin tuotos ei saa minulta enää kehuja sillä pidin vanhoista hiteistä todella paljon joten on sääli että "pojat" menivät minun mielestäni sössimään koko homman pussyllaan ;OP Uskon kuitenkin että tosifanille uppoaa hyvin, itse olisin toivonut että tällainen uniikki bändi tekisi mitä osaa parhaiten ;O)

    VastaaPoista
  2. Yhden kerran olen Rammsteinin nähnyt livenä ja hienoltahan se näytti! Rammstein on yksi niitä bändejä, joita voi kuunnella työpäivän aikana - siitä saa ihmeellistä energiaa, samalla tavalla kuin Children of Bodomista :)

    VastaaPoista