maanantai 15. helmikuuta 2010

Ei taaskaan osu maku yksiin Vatikaanin kanssa

Tässähän meinaa mennä sanattomaksi. Vanhan hyvän ajan (keskiajan) malliin (katolinen) kirkko ottaa taas kantaa kaikkeen, jopa musiikkiin. Se kertoo Helsingin Sanomien mukaan, että hyvää musiikkia ovat mm. seuraavat albumit:

The Beatles: Revolver
U2: Achtung Baby
Michael Jackson: Thriller
Pink Floyd: The Dark Side Of The Moon

Nyt nyppii. Itse en pääse hurmioon mitään näistä kuunnellessani. Vaikkei se kai nyt sitten mikään ihme ole, jos vaikkapa nämä suosikkini eivät ole päässeet Vatikaanin listalle:

MadonnaJos alusvaatteiden ja morsiuspuvun sekoittaminen olisi vielä mennyt, levy olisi tippunut Vatikaanin listoilta viimeistään Like A Prayer -videon jälkeen.

Rammstein, joka esiintyy uusimman levynsä kannessa alastomana, tosin miesten päihin on liitetty naisten vartalot. Esitän tässä ennemmin levyllä mukana olevan puudelin:En tiedä, oliko Vatikaanin tarkoitus esittää ajatuksensa pelkästään populäärimusiikista. Ehkä asia on näin, sillä luulisi nyt esimerkiksi Beethovenin pääsevän jopa Vatikaanin laatimalle suositeltavan musiikin listalle. No, varmasti monet pitävät minua hulluna, kun en kuuntele kummemmin näitä Vatikaanin suosikkeja. Kaikista hulluinta tässä onkin, että jokin instituutio – vieläpä uskonnollinen – antaa julkisuuteen näkemyksensä siitä, mitä musiikkia kannattaa arvostaa tai kuunnella.

6 kommenttia:

 1. Ofelia vs. paavi :-)

  Eihän siitä ole pitkääkään aikaa kun pyhä istuin katsoi asiakseen määritellä mikä on hyvää scifiä - oisko tää joku Benen aloittama uusi trendi? Onhan kyseisellä yhdistyksellä ollut taipumusta tälläiseen jo aiemminkin, ovat mm. määritelleet mitkä on hyviä ehkäisymenetelmiä ja mitä ei, oikeauskoisista ja harhaoppisista puhumattakaan...

  VastaaPoista
 2. Muahhaaaa, listalla taisi olla myös Oasis, josta itse pidän paljon...En ihan uskonut että Gallagherin veljekset saisivat Paavin siunauksen..

  VastaaPoista
 3. Hehheh, aika harvoinpa taitaa maku Vatikaanin kanssa yhteen sopia minullakaan ;-) Kyllä minäkin mieluummin Madonnaa tai Rammsteinia kuuntelen!

  Ihan on kyllä älytöntä, että joku uskonnollinen joukko määrittelee mikä on sopivaa musiikkia, katsottavia elokuvia tai tosiaan mikä on hyvää scifiä. Ee mittään järkee.

  VastaaPoista
 4. Nämä Vatikaanin tempaukset ovat sellaisia, että vaikka niissä ei mitään järkeä olekaan, on niistä pakko postata, koska muutoin saattaa joku jäädä ilman hyviä nauruja. ;)

  Kyllä se Oasiskin listalla oli. Ilmeisesti kaikkinensa ei paavin valtakunnassakaan haettu musisoijia, joilla olisi tahraton maine, vaan nimenomaan musiikkia. Mutta olisivat ne kuitenkin saaneet ottaa sinne jonkun minunkin suosikkini. Sillä jos joskus haluan kuunnella ihan kirkollisesti hyväksyttyä musiikkia, niin mitä sitten teen... Hmm, kaikkinensa elämäni päämääränä ei kyllä taida olla Vatikaanin oppineiden miellyttäminen, joten tuo suosituslista ei taida muodostua ongelmaksi.

  VastaaPoista
 5. Paavinistuin pystyy vaikka mihin. Vaikka totta, eipä Pentti-paavi taida ihan tuntea Oasiksen esimerkillistä poikakoulukäytöstä.

  Silti viime aikojen ylittämättömimpiä filosofeerauksia paavilta on ollut: "Pesukone vapautti naiset".

  Selvittämättä sentään jäi, oliko tämä pesukonepirulainen hävitettävä ja saastainen keksintö, jonka rummussa jytisee feminististä aatetta, vai missä tämän pohdinnan jumaluusopillinen syvyys piili. Täytynee tyytyä odottamaan osaa kaksi, "kuivausrumpu".

  VastaaPoista
 6. Vatikaani pitää Michael Jacksonin Thriller-levystä, jonka nimikappaleessa kuolleet heräävät henkiin ja meininki on muutenkin aika, noh, pirullista? Joo just niin....

  VastaaPoista