maanantai 19. lokakuuta 2009

En ole ollut syyttä hiljaa

Syy blogihiljaisuuteeni on ollut romantiikan sekä italian kielen harjoittamisessa. Olin lomalla ja kävin mm. Saksassa Neuschwansteinin linnassa, jonne piti mennä jo kesällä mutta joka jäi sitten hankalien yhteyksien ja vatsavaivojen takia väliin. Sitten tallustelin Venetsiassa, Modenassa, Bolognassa ja Roomassa.

Italia on ihana maa! Siellä ihminen rakastuu kaupunkiin, joka uppoaa, teihin, joiden yli ei pääse kuin auton alle heittäytymällä ja ruokiin, joissa käytetään vain paria raaka-ainetta. Nyt kaipaan espressoa ja oliiviöljyä sekä viinietikkaa salaatin päälle. Haluan muuttua karnevaalinaamiossa kulkevaksi salaperäiseksi naiseksi ja istua syömässä pastaa, jossa simpukat uiskentelevat kuorineen. Haluan katsella kirkkojen maalauksia ja veistoksia aamusta iltaan.

No, itse asiassa matka oli jo nyt hieman liian pitkä (9 päivää), sillä lauantaina, matkan toiseksi viimeisenä päivänä jalat olivat jo siinä kunnossa, että itku tuli. Mutta mikään ei ole yhtä ihanaa kuin syödä kunnon italialaista pastaa oman rakkaansa kanssa.P.S. Palaan ihan pian maan pinnalle ja muihin(kin) aiheisiin.

P.P.S. Jos alkaa tehdä mielenne spagettia, Keittiö Piemonten sydämessä -blogissa on ihan oikea Kaunottaren ja Kulkurin pastan ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti