lauantai 4. heinäkuuta 2009

Minne menisin Suomessa?

Elegia haastoi blogissaan miettimään TOP5-matkailukohteet Suomessa. Yritetään sitten tehdä jonkinlainen lista (tämä ei ole järjestyksessä niin kuin ei Elegian listakaan), koska kieltämättä Suomessa on aika lailla paljon ihanaisia paikkoja, joita kannattaa suositella.

1. Raaseporin linnanrauniot

Tämä oli myös Elegian listalla ja olin siitä erityisen iloissani, sillä rauniot tekivät minuun ensimmäisellä kerralla niillä käydessäni lähtemättömän vaikutuksen. Mieheni raahasi minut sinne ja luulin, että paikalla olisi ollut vain muutama hassu kivi maassa, mutta siellähän oli ihan oikea pystyssä oleva linna! Aivan mainio paikka!

2. Vanha Rauma

Jos ei enää muualla, niin täällä on kauniita puutaloja ja mielen täyttää rauha, kun niiden välissä kävelee.

3. Tampereen taidemuseon Muumilaakso

Tampereen kaupunginkirjasto Metson alakerrassa sijaitseva Muumilaakso on ehdoton must kaikille niille, jotka pitävät enemmän niistä vähemmän muovisista muumeista. Siellä on näytteillä Tove Janssonin alkuperäisiä muumikuvituksia ja kolmiulotteisia kuvaelmia, jotka ovat Tuulikki Pietilän tekemiä. Ja siellä on myös se ihan oikea Muumitalo.

4. Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Ihastuin tähän n. 500 vuotta vanhaan kirkkoon lähtemättömästi, kun kävin siellä kolme vuotta sitten. Oli ihanaa katsella seiniä kiertäviä maalauksia kiekuroineen. Siinä herkistyy, vaikkei uskosta minun kohdallani kai voi oikein puhuakaan.

5. Mustion linna

Mustion linna on tietenkin oikeasti kartano ja taitaa olla ainut kartano, jossa olen käynyt. Se on viehättävä paikka, jonka puutarhassa voi kävellä ja ihastella kesän vehreyttä. Kun itse kävin siellä (sekin oli kolme vuotta sitten), siellä oli myös kiinnostava taidenäyttely, jossa oli Pompeji-vaikutteita. Näytteillä oli muutakin mielenkiintoista taidetta.

Eipä tullut nyt varsinaisia luontokohteita mukaan ja monia muitakin on, joita voi suositella, mutta onpahan tässä aluksi. Kuvia ei monestakaan näistä minulla ole, mutta kun taas Suomea kierretään, voi asia korjaantua.

1 kommentti:

 1. Heips Ofelia ja tosi kiva kun otit haasteen vastaan! Omalla kohdallani tuo TOP5 on vähän virheellinen käsite, sillä heitin mukaan ne jotka tulivat ekana mieleeni ja joista toki tietenkin pidän paljon.

  Raasepori on tosiaan aivan ihana. Joskus kun puhutaan raunioista, niin ei tosiaan voi aina tietää, mitä on tulossa: Ne pari kiveä maassa vai oikeasti kunnon rauniot. ;)

  Vanhassa Raumassa olisi varmaan kiva tehdä kävelykierros ihan vain nauttien maisemista. Minusta tuollaiset kaupunkikävelyt ovat mukavia.

  Muuten, olen käynyt tuolla Lohjan Pyhän Laurin kirkossa! En vain silloin muistanut sen nimeä, mutta minulla on jopa kuvia siitä, kun hillun siellä alttarilla :D

  Hienoja kohteita ja tosi kiva, kun laitoit linkit, niin ei tarvitse itse googletella!

  VastaaPoista