sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Rakastan kenkiä, joita en osaa käyttää

Korkokengät ovat yllättäen kauden asuste. Sekä uusin Trendi (marraskuu 2009) että uusin Olivia (11/09) nimittäin esittelevät joukon korkokenkiä, joista suurin osa ei minusta ainakaan näytä sopivan tämän vuodenajan ulkokäyttöön laisinkaan. No, ajattelin kuitenkin kerrankin olla ajan hermolla ja trendikäs – tätä ei olekaan ennen tapahtunut – ja esitellä oman valikoimani korkokenkiä.

Sinänsä tämä on hämäystä, sillä otin koko valikoiman erään venetsialaisen suutarinpajan ikkunasta. Hintoja ei ollut näkyvissä, mutta luulenpa, että ne olivat riittävän korkeat, sillä kengät olivat selvästi ihka oikeaa käsityötä – näin nimittäin kenkien valmistustilat kurkkiessani liikkeen ikkunasta sisään. Näyteikkuna oli tämän näköinen:



Esittelen vielä muutamat kengät tarkemmin. Nämä ovat jollain lailla punkeimmat kengät, jotka olen pitkään aikaan nähnyt.



Jos osaisin kävellä korkokengillä – ja olisin rikas – olisin ostanut itselleni nämä. Ne ovat minusta todella kauniit. Korkoakin on, vaikkei se tästä kulmasta näy.



Sen sijaan nämä käärmeennahkakengät olisin jättänyt liikkeeseen. Huhhuh!



Kauniit kengät ovat kauniita esineitä, ja jossain määrin on helppokin ymmärtää ihmisiä, jotka ostavat kenkiä enemmän kauneuden kuin käytännöllisyyden perusteella. Itse en ole koskaan oppinut kävelemään korkokengillä, mutta kauniita esineitähän saa ihailla, vaikkei niitä käyttäisikään, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti