maanantai 19. marraskuuta 2012

Keskivertoälyni ei riitä postin viestien ymmärtämiseen

Innokkaasti odottamani postipaketti tulee nettikaupasta, joka ystävällisesti ilmoittaa paketin lähetyskoodin asiakkaalle. Niinpä menin Itellan sivuille tarkistamaan, missä pakettini luuraa tällä hetkellä. Sitten huomasinkin olevani liian tyhmä ymmärtääkseni Itellan viestintää.

Viimeisin tilanne paketillani (klo 12.20 eilen) oli seuraava:

Saapumisilmoitus on lähetetty vastaanottajalle kirjeenä. Lähetys on noudettavissa Postista, kun saapumisilmoitus on saapunut postitse.

No voi hitto, ajattelin. Nyt en voi mennä töistä suoraan postille, vaan pitää juosta kotiin ja sitten keskustaan postiin. Taitaa jäädä paketin haku huomiseen.

Mutta sitten - ennen tuota ilmoitusta (klo 11.40 eilen) paketistani oli ilmoitettu tämänkaltainen tila:

Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella.

Hiphei! Saankin siis pakettini ilmoittamalla lähetyskoodin. Vai saanko? Kohtaanko vittuilua, jos vaivaudun keskustaan - lähipostimme lakkautettiin, ja lähin posti toimii nyt keskustassa - pakettini vuoksi? Juoksutetaanko minut kotiin hakemaan kirjallista saapumisilmoitusta?  Kumoaako uudempi viesti vanhemman, jonka mukaan saan pakettini lähetyskoodilla?

Luottanen siihen, että saan lähetykseni ilmoittamalla lähetyskoodin. Mutta hieman ristiriitaiselta tämä viestintä vaikuttaa. Itellan kuva silmissäni ei nyt ihan paras ollut ennen tätäkään tapausta. Toivottavasti joulukortit sentään löytävät perille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti