keskiviikko 4. toukokuuta 2011

The Winter Is Coming

Nyt Game of Thrones on viimein täällä! Sen takia talouteemme tilattiin Canal+:kin ja sitten tuota sarjaa on vain odotettu. Mies on katsomassa Rushia, mutta minä sain istua sohvalla syömässä jäätelöä ja katsastamassa, kuinka tämä George R.R. Martinin fantasiakirjasarjaan perustuva HBO:n televisiosarja alkaa.

Ensimmäinen jakso esitteli henkilöt: Lordi Eddard Starkin (Sean Bean) perheineen, vallassa olevan kuningas Robertin (Mark Addy), maanpaossa olevan kuningas Viserysin (Harry Lloyd) ja siskonsa Daenarysin (Emilia Clarke), joka naitetaan dothrakikansan mahtimiehen Khal Drogon (Jason Momoa) kanssa, sekä Lannisterin suvun kaksossisarukset Jaimen (Nikolaj Coster-Waldau) ja Cersein (Lena Headey), joka sattuu olemaan kuningatar. Kuningas pyytää Eddard Starkia lähimmäksi miehekseen, ja mies suostuu, koska hänen vaimonsa saa kirjeen, jossa vihjataan siihen, että Lannisterit ovat edellisen kuninkaan oikean käden kuoleman takana.Taidan olla sen verran fiiliksissä ja hämmentynyt, etten osaa tehdä mitään syväanalyysia nyt, kunhan intoilen vain. Game of Thrones on komeaa katseltavaa, ja kuten muutkin HBO:n sarjat, se pitäisi tietenkin katsoa pitkänä maratonina vähintään yksi tuotantokausi kerrallaan. Toisaalta olen parhaillaan lukemassa Valtaistuinpeli-kirjaa, joka on Martinin kirjasarjan ensimmäinen osa. Yritän pysyä hieman televisiosarjaa edellä, joskin vertaaminen kirjaan saattaa häiritä hieman katsomiskokemusta. Mutta hätä ei ole kovin suuri – sekä kirja että televisiosarja vaikuttavat varsin koukuttavilta kokemuksilta. Hurjalta tuntuu vain se, että Internet Movie Data Basen mukaan monikaan sarjan henkilöistä, jotka alun perusteella näyttävät keskeisiltä hahmoilta, ei esiinny ainakaan ensimmäisellä tuotantokaudella kuin muutamassa jaksossa. Keistä tulee ruumiita? Kuka kuolee verisesti? Tämä ei ole aito kysymys – spoilauksia ei siis kaivata. ;)

2 kommenttia:

  1. Loistava kirja, loistava sarja. :) Heti jäin koukkuun kumpaankin, kun aloitin. Kirjaa olen lukenut vasta viitisenkymmentä sivua kaverin luona, ja tarkoituksena olisikin lainata se kirjastosta ensi viikolla, että kerkeän lukea myös hieman sarjaa edellä. Mielenkiintoinen sarja! Joo, alastomuutta ja verta, mutta ne tavallaan antavat väärän kuvan kirjasta. Juoni ja kaikki muu on kuitenkin kohdallaan.

    VastaaPoista
  2. Tämä on yksi ehdottomia lempikirjasarjojani! Valitettavasti vaan vielä pahasti kesken. Viides osa ilmestyy heinäkuussa englanniksi ja ilmeisesti vielä kaksi osaa pitäisi sen jälkeen tulla. Mietin itsekin Canalin hankkimista vain tämän takia, mutta taidan vielä odottaa DVD-boxia, että saan todellakin vetää ihan maratonina.
    Kirjasarjaa enemmän lukeneena en spoilaa pahemmin, mutta totean vaan, että pitää paikkansa se, ettei Martin paljoa henkilöitään säästele. Siksi kai niitä onkin aika paljon. Toisaalta se lisää mielenkiintoa, ettei kaikki ole aina onnellisia loppuja.

    Ps. blogissasi on jokin mielenkiintoinen ominaisuus, kun tipun aina verkosta kun tulen kylään :)

    VastaaPoista