perjantai 18. joulukuuta 2009

Ofelian tyttökalenteri

Blogini lukijoista taitaa olla selvä enemmistö naisia, mutta tasapuolisuuden vuoksi on tehtävä myös tyttökalenteri. Sitä paitsi aika monet hienot naiset ansaitsevat tulla esitellyiksi.

TAMMIKUU



Vuosi pitää aloittaa kunnon vanhanajan filmitähdellä. En ole nähnyt niin paljon Elisabeth Taylorin elokuvia kuin olisi suotavaa, mutta ainakin hän muistuttaa nyt kalenterissani minua siitä, että vanhoja klassikoitakin olisi hyvä katsella. Sitä paitsi Elisabeth on jumalaisen kaunis.

HELMIKUU



Matleena Kuusniemi on eräs suomalaisista suosikkinäyttelijöistäni.

MAALISKUU



Samasta syystä kuin poikakalenterissa, laitan maaliskuuhun suurimman suosikkini, joka maailman naisista on Kate Winslet. Tyttökalenteriin sopii ehkä tällainen kohtalokkaampi kuva, vaikka Kate onkin ihanimmillaan naapurintytön oloisissa kuvissa. Katesta voi hyvällä omallatunnolla yhtään liioittelematta sanoa, että hän on monipuolinen näyttelijä, joka onnistuu kaikenlaisissa rooleissa. Tänä vuonna hän onneksi sai viimein sen Oscarinkin.

HUHTIKUU



Kauan siitä väännettiin, että kelpaako Anette Olzon Nightwishiin. Minulle kelpasi heti, kun näin hänet Tavastialla Nightwishin salakeikalla, joka oli bändin ensimmäinen Suomen-esiintyminen uuden solistin kanssa. Älkääkä sanoko mitään Anetten asuista. Kaikkien ei tarvitse niistä pitää, mutta onpahan kerrankin solisti, joka pukeutuu reilusti oman mielensä mukaan eikä yritä mielistellä ketään tai kehitellä asuja, jotka ovat jonkin yleisen seksikkyyskäsityksen mukaisia.

TOUKOKUU



Seurasin Teho-osastoa vaihtelevasti mutta aika paljon kuitenkin. Naisista suosikkini oli Maura Tierneyn Abby. Miessuosikkini olettekin jo bonganneet poikakalenterista.

KESÄKUU



Keira Knightley on varmaan helein kesätyttö, joka voidaan löytää. Hänen kasvonsa ovat tavattoman kauniit (ikävä kyllä hän on tavattoman laiha, mutta unohdetaan se tällä kertaa). Toivotaan hänelle pitkää ja menestyksekästä uraa ja mahdollisuutta näytellä mahdollisimman monenlaisissa elokuvissa.

HEINÄKUU



Marilyn Monroe on sen tason seksisymboli, että kyllä hänet pitää tyttökalenteriin mukaan ottaa. En halunnut Marilynista kuitenkaan sellaista yliposeerattua ”olen seksikäs” -kuvaa, sillä ne muistuttaisivat liikaa dokumentista, jonka näin jokin aika sitten ja joka näytti, kuinka ahdistavaa Marilynin elämä oli. Tämä koirakuva tuo enemmän hyvää mieltä.

ELOKUU



Viime elokuussa näin Madonnan livenä, joten hän sopii mainiosti elokuun kalenteritytöksi. Teini-iässä kuuntelin todella paljon Madonnaa ja oli oikein tähtihetki, kun hänen Barcelonan konserttinsa tuli suorana televisiosta vuonna 1990. Nyt jokin aika sitten testasin, toimiiko videokasetti, johon tuolloin parikymmentä vuotta sitten tallensin konsertin – ja toimihan se! Kyseessä oli Blond Ambition -kiertue, jolla Madonna käytti mm. legendaarisia tötterörintsikoita. Siksi tuo kuvakin – voi olisinpa jo silloin nähnyt tuon naisen livenä!

SYYSKUU



Olen sen verran kirjallisuusharrastaja, että minun tyttökalenterissani pitää olla myös yksi kirjailija: Sofi Oksanen. Tämä on kliseistä ja moneen kertaan kuultua, mutta minustakin Sofi on upea kirjailija ja upea nainen.

LOKAKUU



Asterix-sarjakuvan Kleopatra oli suuri naisihanteeni lapsena. Naisella on asennetta, eikä häntä huiputa tai pomputa kukaan. Nenäkin on kohdillaan, kuten kaikki sarjakuvan lukeneet tietävät.

MARRASKUU



Marraskuu on – voi voi – niin kylmä, mutta sen pelastaa, kun laitamme riittävän lämpimän kuvan Penélope Cruzista. Ainakin miehiä se lämmittää… Mutta totta puhuen uskon, että monet naisetkin pitävät Penélopesta, koska hän on vahva nainen, loistava näyttelijä eikä ole ihan sellainen tympeän amerikkalainen – kun ei ole ollenkaan amerikkalainen – filmitähti kuin monet muut.

JOULUKUU



Joulukuu on sellaista juhlaa, että tyttökalenterissakin pitää olla kaksi naista: Paula Vesala ja Mira Luoti. PMMP oli niin koreana ja persoonallisena linnan juhlissa, että valitsin tämän kuvan. Itse pidin näistä puvuista kovasti, koska ne sopivat näille naisille kuin nenä päähän. PMMP on parhautta!

1 kommentti:

  1. En jaksa perustella, mutta oikein hyvin valittuja ovat 2, 3, 5, 6, 7, 8 (pienellä varauksella) ja 10.

    VastaaPoista