tiistai 7. tammikuuta 2014

Kaksi lukuhaastetta vuodelle 2014

Olen aika huono onnistumaan lukuhaasteissa, mutta vuoden alussa on aina intoa lähteä mukaan johonkin uuteen haasteeseen. Tänä vuonna on Tove Janssonin juhlavuosi, joten Les! Lue! -blogin Tove Jansson -haaste on ehdoton. Haasteessa on tarkoituksena lukea haluamansa määrä Tove Janssonin teoksia ja blogata niistä. Nyt on viimeinkin aika lukea myös se ensimmäinen muumikirja eli Muumit ja suuri tuhotulva.


Toinen kiinnostava lukuhaaste löytyy Eniten minua kiinnostaa tie -blogista, jossa haasteena on lukea sotakirjallisuutta – niin kauno- kuin tietokirjallisuuttakin. Sivulla on vallan mainio lista kirjoista, jotka sopivat haasteeseen ja ehkä löydän joitain muitakin. Sota aiheena on mielestäni kiinnostava, mutten ymmärrä paljoakaan strategisista liikkeistä rintamalla. Sen sijaan minua kiinnostavat ihmisten kokemukset sota-aikana sekä etulinjassa että kotirintamalla. Ensimmäiseksi tarttunen Ville Kivimäen Murtuneet mielet -teokseen, koska jonottelen sitä kirjastosta. Aikeissa on myös viimeinenkin lukea Chimamanda Ngozi Adichieta.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa mukaan sotahaasteeseen! Toivottavasti löytyy hyvää luettavaa, itsekin olen aika innoissani jo aloittanut sotakirjallisuuteen tutustumisen. Tuo Murtuneet mielet on erinomainen kirja!

    VastaaPoista
  2. Tove Jansson -haasteeseen lähdin minäkin mukaan. Suketuksen haastekin kuulostaa hyvältä, mutta luin viime vuonna niin paljon sotakirjoja, että katsotaan... Tsemppiä haasteisiin!

    VastaaPoista