sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Lipunosto on vaikeaa

Bloggasin tuossa jokin aika sitten, että Lady Gaga on niitä harvoja artisteja, jotka olisi mukava nähdä livenä mutta jota en ole vielä nähnyt. Huomenaamuna alkaa sitten lipunmyynti Lady Gagan elokuiseen Suomen-konserttiin, ja minä tietenkin etsin innokkaana netistä R-kioskin tapahtumanumeroa, koska pitkällinen kokemus on osoittanut, että luotto-Ärrältäni on erittäin kätevää ostaa liput konserttiin kuin konserttiin.

Aiemmin olen vain marssinut Ärrälle, eikä minulta ole kummemmin kyselty tuota tapahtumanumeroa. Toivottavasti ei kysytä nytkään – en nimittäin löydä sitä mistään, en Lippu.fi-sivustolta, en Live Nationin sivuilta, enkä varsinkaan R-kioskin sivuilta, vaikka sieltäkin epätoivoissani katsoin.

Lippu.fi-sivusto antaa kyllä tapahtumanumeron kaikkiin tapahtumiin, joihin voi tällä hetkellä ostaa lippuja. Ilmeisesti Lady Gagan konsertin tapahtumanumero pamahtaa ruutuun sillä sekunnilla, kun liput tulevat myyntiin. Tässä syntyy ongelma: olen niin alkeellisen teknologian varassa, että minulla on tietokone kotona, mutta R-kioski sattuukin sitten olemaan jossain muualla. Voisin siis odottaa kotona yhdeksään, kirjoittaa tapahtumanumeron post-it-lapulle ja juosta Ärrälle. Ikävä kyllä epäilen, ettei varsin vaatimaton juoksuvauhtini (voin tietysti aina vedota myös siihen, että nilkan murtumisestakin on aikaa vain nelisen kuukautta) riitä siihen, että ehtisin lähimmälle kioskille ennen kuin kaikki konsertin liput ovat menneet.

No, voitte sanoa, että voisinhan minä kyttäillä lippuja netissä. Niin, ja minulla onkin back-up: mieheni, joka kyttää niitä netissä. Vain amatöörit luottavat siihen, että yhdessä paikassa jonottaminen tuottaa tulosta. Sitä paitsi R-kioski on ihan oikeasti osoittautunut oivaksi lipunostopaikaksi mm. Rammsteinin konserttilippujen kanssa. Vain Madonnan ensimmäisen Suomen-konsertin kanssa jäin Ärrällä ilman lippua – ja silloin kaatuivat järjestelmät jokaisessa lipunmyyntipisteessä.

Tällä kertaa olen ilomielin väärässä. Jos se tapahtumanumero on piiloutunut katseeltani, kuka tahansa saa nyt sanoa minua tyhmäksi ja kertoa, missä se on. Muutoin esitän kainon toiveen, että Ärrän myyjät ovat huomenna yhtä ajan tasalla kuin ennenkin, enkä tarvitse koko hemmetin numeroa. Tai että Lady Gaga ei myy keikkaansa yhtä nopeasti kuin jotkut muut artistit. Ja että ainakin joku siellä lipunmyynnin suunnalla voisi miettiä, olisiko sitä tapahtumanumeroa mitenkään mahdollista julkaista jo ennen kuin lipunmyynti alkaa. Vai pitääkö sen olla joko a) salaisuus viime metreille tai b) satunnainen numerosarja, jonka tietokone arpoo 10 sekuntia ennen lipunmyynnin alkua tai c) molempia näitä.

P.S. Katsokaa mainitulta artistilta video Paparazzi. Syy on kuvassa vasemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti