maanantai 11. heinäkuuta 2011

Matkalaukun pakkaamisesta

Iltalehti kertoo vähemmän yllättävän tutkimustuloksen: naisilla on maailmalla matkatessaan yleensä liikaa roinaa mukana. Kaikkein hämmentävimmältä kuulostavat matkalle otettavien vaatekappaleiden määrät. Brittitutkimuksessa kävi ilmi, että keskimäärin viikon matkalle pakatussa naisen matkalaukussa on 19 yläosan ja 16 alaosan vaatetta. Vaikka tämä määrä sisältäisi kaikki alusvaatteetkin, vaikuttaa se hämmentävältä. Miten ihmeessä joka päivälle tarvitaan monta eri vaatetusta?

No, tämä on se asia, mitä en muutoinkaan ymmärrä, sillä en ole mitenkään erityisesti vaateshoppailuun hurahtanut. Lomamatkalla pärjään ihan mainiosti parilla housuilla ja muutamalla paidalla. Yhdet kengät riittävät, jos eivät satu hajoamaan paljosta kävelystä. Minulle riittää se, että vaatteet ovat mukavat ja matkalla käytännölliset, tosin en mielelläni tietenkään pue päälle vaatteita, joiden ulkonäöstä en pidä. Jos kuitenkin pakkaisin mukaani tuollaiset keskimääräiset tavaramäärät, tarvitsisin kolme kertaa isomman matkalaukun, enkä sitten jaksaisi vedellä sitä ympäriinsä.

Olen oppinut mieheltäni käytännöllisen pakkaamisen. En pakkaa lainkaan nesteitä käsimatkatavaroihin – eipähän tarvitse esitellä muovipusseja turvatarkastuksessa tai miettiä, minkä kokoisia tuubit ja purnukat ovat. Matkalaukkuni on keskikokoinen ja käsimatkatavara tavallinen olkalaukku, jonka hihnan voi vetää pään yli, koska pidän sellaista matkalla turvallisempana.

Tässä matkapakkaamisjutussa huomaan jälleen olevani epänaisellinen. Minun on vaikea ymmärtää, kuinka joku ei pärjää lentomatkaa ilman meikkejä ja kuinka matkalla pitää olla monenlaista vaatetusta vain mielialan vuoksi, ei sen vuoksi, että saa puhdasta päälle, kun sattuu sotkemaan itsensä spagettikastikkeeseen. Matkat ovat epänaisellisuudestani huolimatta olleet kovin antoisia ja niistä on jäänyt hyviä muistoja loppuelämäksi. Tiedä sitten, kuinka paljon se johtuu siitä, että olen keskittynyt hieman vähemmän hyvältä näyttämiseen. Mutta kukin taaplaa tyylillään. Minä yritän pitää matkalaukun sopivan painoisena ja ainakin sen verran tyhjänä, että kaikki kaunis, mitä haluan ostaa matkalta muistoksi, mahtuu siihen.

1 kommentti:

  1. Minä voin ylpeänä tunnustaa, että osaan nykyään pakata maltillisesti :) Useita vuosia sitten kävimme miehen kanssa Interraililla ja kuukauden varustus piti mahtua rinkkaan, piti olla vähän tilaa ostoksille ja kaikki piti vielä jaksaa itse kantaa. Muutama vaatekerta mukaan ja pesuainetta niiden pesuun, ihan hyvin pärjäsi. Uusia vaatteita löytyy varmasti reissussa jos/kun entiset hajoaa...

    VastaaPoista