maanantai 13. kesäkuuta 2011

MovieMonday: Elämän menetetyt tunnit

MovieMonday-blogi julkaisee joka maanantai haasteen elokuva-aiheiselle mielipiteelle. Hyppään mukaan haasteen #3 kohdalla. Tällä kertaa pitäisi tunnustaa, minkä elokuvan parissa vietetty aika on mennyt totaalisesti hukkaan.

Myönnettäköön, että katsastin jo ennen oman postaukseni kirjoittamista, mitkä elokuvat ovat saaneet toiset ihmiset kitumaan – omista aivoista kun ei pompannut heti esiin ehdotonta inhokkia. Yhden selkeästi minuun vaikuttamattoman elokuvan kyllä löysin – ja tietenkin se oli kriitikoiden ja katsojien – kaikkien! – ihastelema Brokeback Mountain.

Vuokrasimme kerran Brokeback Mountainin ystäväni kanssa ja istuimme viettämään – tosin toiveittemme vastaisesti – erittäin pitkästyttävää elokuvahetkeä. Odotimme tietysti jotain muuta, koska elokuva oli palkittu ja ties mitä. Mutta ei. Emme kaivanneet sitä valtavaa eeppisyyttä, emme innostuneet tarinasta, emme samastuneet henkilöiden tunteisiin.

En muista elokuvasta paljoa muuta kuin että siinä oli kaksi homomiestä ja petetty vaimo. Niistä aineksistahan saisi aikaan vaikka mitä, mutta minulle elokuva toi vain kaksi tuntia ja vartin pitkästymistä. (Olisin voinut vaikka vannoa, että elokuva oli ainakin kolme tuntia pitkä.)

Lopuksi kuva, joka kertoo kaiken Brokeback Mountainista. Olihan siinä kaksi miestä ja hevosia. Ja mitään ei tapahtunut.

7 kommenttia:

 1. Olen sanaton. :-D

  Mutta näin ne maut menevät, enhän minäkään ole koskaan tykännyt paljon palkitusta ja katsojien rakastamasta Englantilaisesta potilaasta.

  VastaaPoista
 2. Juu, huomasin, että olen tässä parina päivänä ollut hieman vastarannan kiiski, kun en pitänyt tuosta Melancholiastakaan, jota kaikki muut kilvan kehuvat. ;) Ja minä puolestani pidin Englantilaista potilasta vähintäänkin ok leffana. Mielipiteet ja maut ovat outo asia.

  VastaaPoista
 3. Anzin sanoin, olen sanaton. Minulle BBM on yksi kaikkien aikojen parhaita elokuvia, joten onhan se käsittämätöntä, että joku voi inhota sitä näin paljon :)

  VastaaPoista
 4. Mä en kans tajua ollenkaan sitä kohkausta tuosta leffasta, musta se on tylsä, en tajunnut missä kohtaa ois pitänyt itkettää (koska mun mielestä siitä vouhkattiin etukäteen, että nenäliinoja sit mukaan, kun menet katsomaan!) enkä tosiaan aio katsoa sitä enää toiste.
  Ihanaa, että löytyy joku muukin, joka ei pidä kyseisestä elokuvasta!

  VastaaPoista
 5. No niin, lisään tämän tapauksen niihin harvoihin elämäni hetkiin, kun olen saanut ihmisiä sanattomaksi. ;D

  Mutta on tosiaan jännä havaita, kuinka jokin vain kolahtaa joihinkin ja toiset ihmettelevät vouhkaamista. Samahan se on rakkaudessakin - joskus on vaikea ymmärtää, mitä joku näkee jossakussa. Ja muihinkin tuntemuksiin kuin rakastamiseen ja inhoamiseen tämä pätee. Esim. kauhuelokuvien kohdalla on joskus tullut eteen tilanne, että itse olen pitänyt elokuvaa aivan kauhean pelottavana (Manaaja) ja sitten joku on sanonut, että koko elokuva on suunnilleen naurettavaa pelleilyä.

  VastaaPoista
 6. Minusta on ihan loistavaa lukea ihmisten blogitekstejä aiheesta, kun kaikilla on taas ihan eri ajatukset!

  Minustakin Brokeback Mountain on yksi parhaimmista elokuvista, jonka olen nähnyt. Elokuva kolahti, itkin kuin hullu (vaikka en todellakaan ole mikään romantikko ja kaikki nyyhkyleffat lähinnä oksettavat), mutta tämän leffan myötä joku "pehmeämpi" puoli minussa heräsi ja olin ihan fiiliksissä!

  Makuasioitahan nämä ovat ja on oikeasti mielenkiintoista miettiä, mitkä ne "hyvän elokuvan" kriteerit sitten ovat vai voidaanko edes todeta olevan jotain universaaleja kriteereitä...Menevätkö valtavirrasta poikkeavat mielipiteet virhemarginaalin sisään vai luoko katsoja itse joka kerta kriteerit elokuvalle ja mikä niihin kriteereihin loppupeleissä vaikuttaa...

  VastaaPoista
 7. paljon hyvää ja ylistystä on broke back mountainista kuultu täälläkin suunnalla, itse en ole koskaan kiinnostunut edes sen vertaa, että olisin halunnut elokuvan katsoa :)
  eilen katsoin kymmennettä kertaa "tunnit" elokuvan ja suosittelen sitä :D

  VastaaPoista