tiistai 29. maaliskuuta 2011

Eläköön ne, jotka rakastavat ruttuisia!

Iltalehti tempaisee jälleen älykkäällä nettigallupilla. Kysymys kuuluu seuraavasti: Saako kumppani rupsahtaa ja lihoa? Tätä kirjoittaessani vastanneita on yli 8000, ja heistä 25 % on sitä mieltä, ettei saa. Kysymyksen aiheen on innoittanut tänään alkanut Kauneusklinikka Tiina Jylhä -tosi-tv-ohjelma, jossa Jylhän aviomies kuvaa Iltalehden mukaan vaimonsa mahdollista lihomista naimisiinmenopainostaan tai rupsahtamista petokseksi.

No, tähän ei tietenkään pitäisi kommentoida mitään. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, joilla ei oikein leikkaa, että mitäpä heitä jokaista kommentoimaan. Mutta koska yksi elämäni riemuista on sanoa mielipiteeni ja päivitellä, pakkohan sitä on jotain kirjoittaa.

Kuinka nyt ensiksikin joku luulee, että ihminen voi säilyä rupsahtamatta? Jos avioliiton aikana ei saa rupsahtaa, lienee parasta harrastaa vain pika-avioliittoja kaksikymppisten kanssa. Kymmenien vuosien liitot saa ainakin unohtaa.

Pitkien liittojen lisäksi saa unohtaa raskaudet. Niiden aikana luonnostaan ymmärtääkseni lihoo – se kai tarkoittaa samaa kuin painonnousu. Tiina Jylhän miehen mielestä yli viiden kilon lihominen on törkeä petos. Ne miehet, jotka omaksuvat tämän kannan, saavat sitten luopua jälkikasvuajatuksesta.

Muissakaan olosuhteissa en pitäisi viiden kilon lihomista vielä mitenkään hälyttävänä. Ja jos kilojen tullessa rakkaus lähtee kävelemään, herää väistämättä tunne, että rakkauden on alun perinkin sytyttänyt lähinnä ulkomuoto. Kuinka ihmisen, johon on oikeasti kokonaisena rakastunut, voisi heivata tämän lihoessa viisi kiloa tai vähän enemmänkin?

Onnea vain teille, jotka ette anna puolisojenne rupsahtaa. Ero on edessä. Niin, ja te puolisot. Jos ette tule järkiinne tai saa armastanne järkiinne, ainoa pelastuksenne taitaa olla Tiina Jylhä – rakkaus ei nimittäin ainakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti