perjantai 24. helmikuuta 2012

Estelle on hyvä nimi

Sen verran tulee kuninkaallishömppää seurattua, että tänään piti jonkin verran kytätä, mikä Ruotsin uuden prinsessan nimeksi tulee. Estelle tuli. Kaunis nimi mitä ilmeisimmin kauniille lapselle – vielä kun ei ole kovin tarkkoja kuvia saatu prinsessasta nähdä, jotta hänen ulkoisen olemuksensa kauneuden voisi todeta (joskaan siitä ei liene epäselvyyttä).Aina silloin tällöin tulee ihmeteltyä, miten kukaan jaksaa olla jatkuvan tarkkailun kohteena julkisuudessa. Mutta kai se kuuluu sitten muka asiaan, että julkisuuden henkilöt, kuten vaikkapa kuninkaalliset, joutuvat kaikilta osin arvioitaviksi kovinkin sanoin, kun tulevat ihmisten ilmoille linnoistaan. Mutta että jokaiselta kysytään nyt mielipidettä siihen, onko Estelle hyvä nimi prinsessalle vai ei. Ja vaikkei kysyttäisikään, jotkut katsovat asiakseen kertoa mielipiteensä ja aiheuttaa mielipahaa.

Herman Lindqvist – hoviasiantuntijaksi ja historioiksijaksi tituleerattu – on pamauttanut, että hänen mielestään nimi Estelle ei vain nyt yksinkertaisesti käy. Se on kerta kaikkiaan sopimaton nimi sille, josta tulee joskus Ruotsin kuningatar. Enpähän muuta sano, kuin että olisi perkele pitänyt suunsa kiinni. Itse inhoan ilon- ja onnenpilaamista, enkä ikimaailmassa haluaisi kuulla poikkipuolista sanaa, jos minulla olisi lapsi ja olisin hänelle tarkkaan nimen harkinnut. Arvioinnin keskellä elänyt Victoria on varmasti kovanahkaisempi kuin minä, mutta kukahan se nyt parhaiten tietää, mikä nimi lapselle sopii, lapsen äiti ja isä vai joku mukamas tärkeä historioitsijaherra.

1 kommentti:

  1. Hermanni olisi tosiaan voinut pitää sanaisen arkkunsa kiinni! Onneksi vanhemmat kuitenkin saavat päättää nimen, tuli siitä mutinoita tai ei :)

    VastaaPoista